Kierulff Om os

Vores historie

Firmaet P.A. Kierulff a/s blev grundlagt af Preben A. Kierulff i Tullebølle i 1972. Preben Kierulff er født og opvokset på Frederiksberg og uddannet revisor, men flyttede i sine unge år til Langeland, hvor han begyndte at producere pejse – Langelandspejsen. Et besøg i USA med intention om at begynde eksport af pejse, fik dog en noget anderledes udgang end planlagt. Under besøget fik Preben øje på elementskorstene i stål, og mente at dette var fremtiden. Derfor vendte han tilbage med en aftale hos en amerikansk stålskorstensproducent. Da Preben Kierulff i forvejen handlede med pejseforretninger, var det naturligt at begynde salget af stålskorstene til disse forretninger. Dette blev startskuddet til P.A. Kierulff a/s.

Da der i begyndelsen af 1970’erne var godt gang i byggeriet, udviklede salget af Metalbestos- stålskorstene sig ganske betydeligt og Preben opgav derfor hurtigt produktionen af Langelandspejsen – faktisk er der aldrig siden blevet produceret pejse i de bygninger, der oprindeligt var bygget til formålet. I stedet blev lagrene fyldt op med stålskorstene.

Forretningen udviklede sig i årernes løb, og op gennem 1980’erne blev flere og nye skorstenstyper føjet til Metalbestos-programmet. I 1990’erne blev Suprex-programmet, der omfatter ekspansionsbeholdere og sikkerhedsventiler m.v., tilføjet programmet. Sidst i 1990’erne blev også Gabotherm, et panelsystem, Preben Kierulff fik udviklet med henblik på konvertering fra el-opvarmning til gas-, olie-, eller fjernvarme, en del af programmet. Med Gabotherm systemet var man fri for at brække gulvene op for at få lavet rørføringen. Dette kunne smart og enkelt gøres i panelsystemet, der desuden erstattede bygningens fodlister. Senest er det pumpestyrede trykholdeanlæg Suprex by Barnova tilføjet til produktsortimentet.

Gennem årene skiftede kunderne fra primært at være pejseforretninger til også at være VVS- grossister og installatører. Firmaets slogan har derfor gennem tiden udviklet sig til: ”VVS-kvalitet fra Langeland”.

Kvalitet og god service har altid været i højsædet hos P.A. Kierulff a/s – og er det stadig den dag i dag. Firmaets knowhow om produkterne er stor, og flere af medarbejderne har mange års anciennitet. Mange har igennem årene holdt både 10, 20 og 30-års jubilæum. Medarbejdernes ve og vel har altid været vigtigt for Preben.

Efter mere end 50 år på det danske varmemarked er det stadig med Preben Kierulff som eneejer. I dag har han dog trukket sig tilbage for at nyde sit otium, men bestrider posten som bestyrelsesformand.

Tilmeld nyhedsbrev